Átlátható támogatás - Éjjeli Őrség

Az élhető jövőt építjük

A jó gondolatok támogatása teszi lehetővé, hogy elterjednek a köztudatban, és erőforrássá váljanak mások számára is. Építsd a saját lehetőségeidet és segítsd a jövő generációit azzal, hogy támogatod az Éjjeli Őrséget. Fontos támogatás, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal mindazt, amit látsz és hallasz nálunk, amennyiben te is azonosulsz a gondolatainkkal, céljainkkal.

Még jobban örülünk annak, ha be is kapcsolódsz a célok kidolgozásába és megvalósításuk folyamatába. Hiszen a célunk a hasonlóan gondolkozó és érző emberek összefogása, közösségekbe szervezése.

Pénzügyi támogatás

Mivel az Éjjeli Őrség virtuális pártként nem jogi személy, tehát szervezetként nem gyűjthetünk támogatást, egyedi megoldást kellett kitalálnunk arra, hogy a tevékenységeink segítése legális és átlátható legyen.

Az Éjjeli Őrség pénzügyi nyilvántartásait az Intézők munkacsoportjának mindenkori koordinátora vezeti. Ez teljesen nyilvános, bárki bármikor betekinthet, a közeljövőben online is elérhetővá válik valamennyi bevétel és kiadás tételes listája, amit folyamatosan aktualizálunk. Az Éjjeli Őrség bankszámlája szintén a mindenkori koordinátor nevére szól, ami egy elkülönített számla, csak erre a célra létrehozva. Az Éjjeli Őrség csak magánszemélyektől fogad el adományokat, ez tehát jogilag egy magánszemélytől magánszemélynek történő adományozás.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal állásfoglalása szerint (elolvasható pl. itt: Ádó- és Vámértesítő 2019. évi 6. száma), ha magánszemély magánszemélynek adományoz (akár személyesen, akár interneten keresztül), és annak összege nem éri el a 150.000 Ft értéket, az adomány után sem adó-, sem illetékfizetési kötelezettség nem keletkezik. Kérjük, annak érdekében, hogy ne keletkezzen adóvonzata a támogatásodnak, ezt az értékhatárt vedd figyelembe.

Köszönjük, ha megosztod